Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
Articole   -   Ortodontie

De ce aveți nevoie de dosar ortodontic înainte de tratament?

Un diagnostic precis, urmat de un tratament de succes, pornește de la investigații radiologice performante - 3D, care oferă imagini clare ce furnizează detalii necesare vizualizării exacte a afecțiunilor cu care se confruntă pacientul.

 

În cazul tratamentelor ortodontice, este esențial ca medicul specialist să poată analiza toate informațiile oferite de investigațiile radiologice cuprinse în Dosarul Ortodontic Complet:

  • Ortopantomografie (OPT) - sau radiografia digitală panoramică în ocluzie - oferă o imagine de ansamblu tuturor dinţilor din cavitatea bucală, inclusiv sinusurile maxilare şi articulaţiile temporo-mandibulare
  • Teleradiografii (tomografia laterală fiind întotdeauna solicitată) reprezintă o investigație indispensabilă în ortodonție și este necesară pentru evaluarea osoasă maxilară și mandibulară, oferind informații despre înclinări dentare, tipare de creștere etc.
  • Set fotografii intraorale și extraorale

Deși nu este inclusă în Dosarul Ortodontic Complet, tomografia computerizată (CBCT - Cone Beam Computer Tomography), este de preferat radiografiei panoramice, fiind esențială pentru determinarea afecțiunilor existente. Această investigație este solicitată în cazurile complexe, poate simula erupția dinților și anticipa reușita tratamentului. Aceasta se folosește pentru a vizualiza imaginile tridimensionale (3D) ale dinților, țesuturilor moi, nervilor și oaselor.

 

 

 

Măsurătorile realizate pe baza acestor investigații radiologice 3D îl ajută pe medicul specialist să determine care este tiparul de creștere osos și să decidă care este cel mai eficient tratament, să facă o prognostic al riscurilor și rezultatelor acestuia.

Un aspect foarte important este acela că valabilitatea investigațiilor cuprinse în dosarul ortodontic este de aproximativ 6 luni, după care procesul trebuie reluat, din cauza faptului că în acest interval de timp pot apărea modificări care influențează planul de tratament.

 

În cadrul Centrelor de Radiologie Dentară Digitală Premium Unident, puteți beneficia de investigații complexe, minim invazive, realizate confortabil, rapid și în siguranță.

  1. Protocol ridicat de siguranță – Luăm toate măsurile pentru a elimina orice risc de contaminare sau infectare, inclusiv cu noul virus SARS CoV 2;
  2. Doze minime de radiații - Generăm imagini radiologice digitale cu un minim de radiații, mai scăzut cu până la 90% față de echipamentele medicale clasice;
  3. O gamă completă de investigații radiologice digitale, realizate cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație - Radiografii intraorale digitale, radiografii extraorale digitale, teleradiografii, tomografii dentare 3D / CBCT și scanner intraoral;
  4. Experiența unei echipe medicale de elită - Dedicați performanței, realizăm rapid cele mai eficiente expuneri, obținând calitatea maximă a investigațiilor;
  5. Siguranța unui diagnostic corect – Investigațiile radiologice performante oferă medicului imagini de maximă acuratețe, ce stau la baza unui diagnostic precis;
  6. Eficiență și rapiditate – Nu aveți nevoie de programare pentru efectuarea investigațiilor și rezultatele acestora sunt procesate și transmise în timp foarte scurt.

 

Alegeți Centrele de Radiologie Dentară Digitală Unident și beneficiați de o gamă completă de servicii premium în imagistica dentară digitală, cu ajutorul tehnologilor minim-invazive!

 

 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.