Depistarea cancerului oral

VELscopeVX CHIAR POATE SALVA VIETI!

  • Detinem cea mai avansata tehnologie disponibila in examinarea tesutului cavitatii orale, utilizat pentru descoperirea timpurie a afectiunilor orale, inclusiv pre-cancer si cancer.
  • Procedura de examinare nedureroasa, non-invaziva si rapida
  • Garantia calitatii

Descoperirea cancerului oral in faza incipienta este cheia pentru supravietuire!

 

Detinem cea mai avansata tehnologie disponibila in examinarea tesutului cavitatii orale, VELscopeVX, utilizat pentru descoperirea timpurie a afectiunilor orale, inclusiv pre-cancer si cancer.
Sistemul VELscopeVX ofera aceasta posibilitate prin informatia vizuala pe care o capteaza, care nu este vizibila la lumina naturala si nu poate fi determinata prin nicio alta metoda.
Lumina speciala de culoare albastra determina tesutul sanatos sa devina fluorescent, in timp ce tesutul traumatizat sau bolnav ramane inchis la culoare.

Procedura de examinare este nedureroasa,  non-invaziva si rapida.  Virusul HPV este una dintre cauzele principale ale cancerului oral, fiind cel mai comun virus transmisibil pe cale sexuala, preconizandu-se ca cel putin 70% din persoanele active sexual vor fi infectate cu acest virus, la un moment dat, pe parcursul vietii. Majoritatea tulpinilor nu sunt daunatoare, dar exista cateva tulpini, care cauzeaza diferite tipuri de cancer : gat, cap, organe genitale.
Zonele in care apare cel mai des cancerul oral legat de HPV sunt limba si amigdalele, iar numarul persoanelor depistate cu cancer oral la acest nivel a crescut considerabil in ultimii ani.

Virusul afecteaza atat barbatii cat si femeile, dar ingrijorator este faptul ca este intalnit tot mai frecvent la tinerii sub 40 de ani.

De ce este importanta examinarea cu VELscopeVX ?

-simptomele cancerului oral in faze incipiente nu sunt vizibile cu ochiul liber;
-extinderea cancerului oral nu este asociata de obicei cu dureri acute;
– mai mult de 2/3 din totalitatea cancerelor orale sunt diagnosticate abia in stadiile avansate;
– depistarea timpurie a cancerului oral creste rata de supravietuire la aproximativ 80%.
Rata de supravietuire de cinci ani in cazul cancerului oral este de 50-60%, si creste la 80-90% ,cand este descoperit si tratat in faza incipienta !