WORK DETAIL

Parodontologie laser asistata

Clinica Unident trateaza afectiunie parodontale rapid, fara durere si cu garantia unei vindecari accelerate

  • Prin tehnici avansate ce scurteaza durata interventiilor chirurgicale
  • Cu doctori specializati pentru tratarea acestei boli
  • Cu ajutorul Laserilor dentari, respectiv Laserii terapeutici cu programe de Biovitalizare, regenerare, sterilizare,  pentru accelerarea vindecarii sau cu efect antialgic.
  • Sangerarile si suturile sunt eliminate 100%
  • Cu rezultate superioare de regenerare

Despre boala parodontala, principala cauza pentru pierderea dintilor

Boala parodontala este o afecţiune a sistemului de mentinere  a dintelui : gingie, os alveolar, cement radicular, precum şi a ligamentelor ce susţin dintele în alveolă.

Este cauzata în principal de placa bacteriană, care determină inflamaţia parodonţiului marginal. În fază incipientă, afecţiunea parodontală poartă numele de gingivită şi este reversibilă prin tratament adecvat şi  prin menţinerea unei igiene riguroase. Netratată, gingivita poate duce la parodontopatie (parodontoză) şi în final la pierderea dinţilor de pe arcadă.

Preventia bolii parodontale

Pentru a mentine sanatatea gingiei si a dintilor, este obligatorie  mentinerea unei stari de igiena riguroasa. Efectuarea corecta a periajului dentar pentru curatarea dintilor si cavitatii bucale, cu ajutorul dusului bucal si a apei de apa, a atei dentare, a periutelor  interdentare, alaturi de controalele periodice si igienizarea profesionala in cabinetul stomatologic, sunt primii pasi pentru a preveni si a trata boala parodontala.

Tratamentul bolii parodontale

Tratamentul bolii parodontale  este complex si urmareste oprirea evolutiei bolii: prevenirea distrugerii tesuturilor de sustinere ale dintelui, controlul infectiei, prevenirea mobilizarii si pierderii dintilor. Cooperarea medic – pacient este esentiala pentru a obtine rezultate favorabile pe termen lung.

 Identificarea problemelor parodontale  in faze incipiente si  efectuarea tratamentului timpuriu sunt factori deosebit de importanti in prognosticul afectiunii.

 In cazul defectelor osoase importante este necesara aditia osoasa , precum si imobilizarea dintilor cu ajutorul benzilor de contentie, pentru a imbunatati stabilitatea acestora.

In stadiile avansate ale bolii parodontale se recurge la tratamentul chirurgical : chiuretaj subgingival laser asistat,  gingivectomii,  operatii cu lambou, aditii osoase,  aplicare de material pentru remodelarea si regenerarea tesuturilor pierdute.

 Clinica Unident utilizeaza Laserii terapeutici  cu programe de Biovitalizare, regenerare, sterilizare,  pentru accelerarea vindecarii sau cu efect antialgic.