Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK

Ortodonție avansată

Ortodonția reprezintă acea specialitate a medicinei dentare prin care sunt tratate anomaliile dento-maxilare.

Abordare multidisciplinară a planului de tratament

În cadrul Clinicilor Unident, atât pacienții micuți, cât și adulții vor beneficia de un plan de tratament complex, cu abordare multidisciplinară pentru obținerea unei danturi perfecte, a sănătății orale și a calitătii vieții.

 

 

Utilizam cele mai renumite sisteme ortodontice de tratament, cele mai avansate tehnici, precum si o echipa specializata, cu experienta clinica.

 

Mai mult decât oricare altă specialitate stomatologică, ortodonția necesită un efort de echipă din partea tuturor celor implicați: copii, părinți, pacienți adulți, medici specialiști și asistente, pentru obținerea unor rezultate bune.

 

Consultația ortodontică este absolut necesară și este indicată în jurul vârstei de 6-7 ani, pentru a nu scăpa lucrurile de sub control.

 

Și adulții pot beneficia de tratamente ortodontice, doar că este nevoie de o analiză mai complexă, iar rezultatele se obțin mai greu.

 

Tipul de aparat ortodontic cel mai potrivit cazului este indicat de către medicul ortodont.

În cadrul Clinicilor Unident am implementat un sistem de rate, pentru a face mai facilă achiziționarea acestui tip de tratament și am adus în echipă pe Pepper, robotul care poate face mai interesantă vizita dumneavoastră la clinică.

 

Programați-vă acum

Aparatul ortodontic fix vestibular

 

Aparatele ortodontice fixe vestibulare sunt cele mai utilizate și constau în sisteme de brackeți aplicați pe fiecare dinte, uniți prin intermediul unui arc.

 

Fixarea brackeților se face prin adeziune, cu materiale compozite și nu atacă smalțul dinților, lăsând suprafețele dentare intacte după îndepărtare.

 

Brackeții pot fi metalici având un preț accesibil sau mai estetici, avand un cost mai ridicat.

 

Ultimei generații de brackeți fizionomici îi corespund brackeții din safir.

 

Aceștia reprezintă cea mai estetică alternativă, au o rezistență similară celor metalici, iar transluciditatea și transparența acestora îi fac aproape invizibili, fiind foarte solicitati de catre pacienti.

Aparatul ortodontic mobil INVISALIGN

 

Este un aparat dentar modern, complet invizibil, foarte comod și ușor de igienizat, mobil, facil de înlăturat de către pacient înaintea meselor, pentru igienizare sau ori de cate ori se dorește acest lucru.

 

Este format dintr-o serie de alignere dintr-un material plastic special, transparente și foarte suple, asemănătoare cu gutierele, fără a avea vreo componentă metalică.

 

Fiecare pereche de alignere se poartă 2 săptămâni si încă din prima lună se observă modificari a poziției dinților.

Aparatul ortodontic lingual INCOGNITO

 

Aparatele ortodontice linguale sunt aparate invizibile, deoarece sunt fixate pe fața internă a dinților și constituie soluția ideală pentru pacienții adulți, oameni de afaceri sau pentru cei care vor să elimine stresul generat de purtarea unui aparat ortodontic vizibil.

 

Acesta utilizează brackeți confectionati din aur, concepuți computerizat și individualizat pentru fiecare dinte în parte, în laboratoarele din Germania.

 

Aparatul este realizat în urma analizei și scanării computerizate a  danturii, într-un singur laborator din lume, aflat în Germania și se poate monta numai de către specialiști acreditați.

 

Fiind confecționat dintr-un aliaj din aur de înaltă puritate se elimina riscul apariției alergiilor și a apariției cariilor, pe durata tratamentului, prin diminuarea placii bacteriene.

Aparatul ortodontic mobil pentru copii

 

Aparatele ortodontice mobile pentru copii sunt utilizate atât timp cât mai există dinți de lapte pe arcadă.

 

Acestea stimulează creștera arcadelor, facilitând alinierea dentară sau  corectarea unor malpoziții si sunt realizate din materiale viu colorate, pentru a-i atrage pe micuții pacienți.

 

Consultatia ortodontică la copii, in jurul varstei de 6-7 ani este esențială pentru sănătatea orală și aspectul fizic al viitorului adult.

 

Neglijarea îndreptării dinților în copilărie duce la dezvoltarea unor complicatii  grave, dificil și costisitor de rezolvat la maturitate.

Avem grijă de sănătatea orală a copiilor, pentru a preveni afectiunile dentare complexe ale adultului

Programați-vă acum