Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
GALAȚI
0740 705 706
TULCEA
0744 400 705
BUZĂU
0744 702 701

STOMATOLOGIE PEDIATRICĂ LASER

Stomatologia pediatrică se ocupă cu profilaxia și tratamentul afecțiunilor specifice dentiției temporare la copii mici și a dentiției permanente la adolescenți.

La o prima vedere, dinții de lapte pot părea lipsiți de importanță având în vedere că oricum vor cădea și vor face loc dentiției permanente. Însa. integritatea și sănătatea unui dinte de lapte asigură sănătatea dintelui permanent care îi va lua locul.

 

Dentiția corect aliniată este esențială pentru a permite copilului:

 • să mestece corespunzător, ceea ce determină o bună digestie și nutriție pentru o creștere corespunzătoare;
 • să beneficieze de o alimentație sănătoasă;
 • să aibă o bună funcționalitate a aparatului dento-maxilar, lipsită de dureri;
 • să aibă un aspect estetic frumos, ceea ce ajută la o dezvoltare psihică armonioasă.
Programează-te acum

Laserul – prietenul copiilor

 

 

Tehnologia laser BIOLASE îi ajută pe copii să-și învingă teama și să le ofere o experiență mai placută.

 

Nu există reacții adverse cunoscute pentru procedurile dentare cu laser și nici categorii cărora le sunt contraindicate.

 

Cei mai mari fani ai procedurilor laser sunt chiar copiii prin faptul că acestea sunt mult mai prietenoase decât freza, instrumentarul și tehnicile clasice.

 

Laserul înlătură teama copiilor prin atributele sale:

 • Fără durere;

Undele laser provoacă microexplozii la nivelul moleculelor de apă reușind să perforeze structura dentară țintită și totodată să amorțească zona pentru ca pacientul să nu resimtă durere.

 

 • Fără injecții - fără ace;

Cu toții știm cât de greu de suportat de către copii sunt injecțiile.

În cazul procedurilor laser asistate nu este nevoie de anestezie sau în cazuri extreme, doar de o foarte ușoară și scurtă anestezie.

 

 • Fără sângerare;

Laserul acționează foarte precis, eficient și minim-invaziv, necauzând traumă țesuturilor înconjurătoare, ci doar țesutului tratat.

 • Sedințe de tratament mai scurte

Procedurile laser sunt mult mai scurte decât cele clasice datorită eficienței și rapidității tehnologiei moderne încorporate.

 

 • Vindecare accelerată

La diferite niveluri în țesuturile afectate, utilizarea laserului stomatologic accelerează procesele metabolice, ajută regenerarea tisulară, are efecte antiinflamatoare, reduce durerile, are potențial de vascularizare a zonei tratate și eliberează factori de creștere.

 

 • Fără risc de infectare

Laserul sterilizează perfect zona tratată, eliminând orice bacterii și automat, riscul de infectare.

 

 • Fără vibrații, fără freză

Vibrațiile și zgomotul frezei au darul de a-i speria pe micii pacienți. Laserul este lipsit de orice vibrații sau zgomot.

Medici blânzi și prietenoși, ce tratează cu drag micii pacienți

 

Medicii noștri au experiență în tratarea și în comunicarea cu copiii și au fost aleși pentru capacitatea lor deosebită de a relaționa cu micuții pacienți.

 

Este esențial ca medicul să își apropie copilul, să se împrietenească cu el, pentru ca vizitele la stomatolog să fie plăcute și distractive.

 

Răbdarea și capacitatea de a explica atât copilului, cât și părinților ceea ce urmează să se întâmple, pas cu pas, este esențială, astfel încât relația lor să se bazeze pe o reală încredere și prietenie.

 

Investigații radiologice cu radiații minime

 

Pentru că ținem atât de mult la siguranța și sănătatea micilor noștri pacienți, dar și a celor mari, am înființat două Centre de Radiologie Dentară Digitală – 3D, în orașele Tulcea și Galați.

 

Aceste centre dispun de cea mai avansată tehnologie în domeniul imagisticii dentare digitale.

 

Realizăm examinări radiologice în deplină siguranță, efectuate de către asistenți radiologi special pregătiți să minimizeze expunerea la radiații.

 

Noile echipamente medicale din dotarea Centrelor de Radiologie Dentară Digitală – 3D pot fi calibrate special pentru copii.

 

Astfel, fiecare pacient primește, personalizat, exact doza de radiații corespunzătoare staturii sale.

 

Noile echipamente radiologice ofera imagini mai clare ca niciodată pentru diagnostice cât mai sigure.

 

Iar, un diagnostic sigur duce la tratamente corecte.

 

Educarea părinților pentru profilaxia copiilor

 

Profilaxia orală pediatrică este deosebit de importantă, căci în frageda copilărie se pun bazele sănătății viitorului adult.

 

În Clinicile Dentare UNIDENT ne-am propus să educăm parinții pentru sănătatea orală a copiilor.

 

În cadrul consultațiilor, medicul va relaționa atât cu copilul, cât și cu părinții pentru a explica metodele de profilaxie orală și a induce astfel o conduită preventivă, foarte importantă pentru sănătatea orală.

 

Desfășurăm programe de voluntariat, atât pentru copii, cât și pentru adulți, în care promovăm sănătatea orală și prevenția afecțiunilor dentare în vederea creșterii calității vieții.

 

Materialele și echipamentele medicale certificate

provin de la lideri mondiali în domeniu

 

Înțelegem pe deplin cât de importantă este siguranța copiilor și liniștea părinților când vine vorba de vizita la dentist, de aceea, echipamentele medicale și materialele dentare utilizate în tratarea pacienților noștri sunt premium.

Programează-te acum