Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK

STOMATOLOGIE PEDIATRICĂ LASER

Stomatologia pediatrică se ocupă cu profilaxia și tratamentul afecțiunilor specifice dentiției temporare la copii mici și a dentiției permanente la adolescenți.

Dinții de lapte nu sunt lipsiți de importanță, așa cum se crede frecvent.

 

Având în vedere că acestia vor fi schimbați cu dentiția permanentă, este important de știut că integritatea și sănătatea unui dinte de lapte asigură sănătatea dintelui permanent care îi va lua locul.

 

Dinții sănătoși permit micuțului pacient:

 • să mestece corespunzător, ceea ce determină o bună digestie și nutriție pentru o creștere corespunzătoare;
 • să beneficieze de o alimentație sănătoasă;
 • să aibă o bună funcționalitate a aparatului dento-maxilar, lipsită de dureri;
 • să aibă un aspect estetic frumos, ceea ce ajută la o dezvoltare psihică armonioasă.
Programați-vă acum

Laserul Waterlase – prietenul copiilor 

Tehnologia laser  îi ajută pe copii să-și învingă teama și să le ofere o experiență mai placută la dentist.

 

Nu există reacții adverse cunoscute pentru procedurile dentare cu laser și nici categorii cărora le sunt contraindicate.

 

Cei mai mari fani ai procedurilor laser sunt chiar copiii prin faptul că acestea sunt mult mai prietenoase decât freza, instrumentarul și tehnicile clasice.

 

Laserul înlătură teama copiilor prin atributele sale:

 • Fără durere;

Undele laser provoacă microexplozii la nivelul moleculelor de apă reușind să perforeze structura dentară țintit și totodată să indeparteze tesuturile cariate fara ca pacientul să resimtă durere.

 

 • Fără injecții - fără ace;

În cazul celor mai multe proceduri laser nu este nevoie de anestezie, doar în cazuri extreme, când pragul de toleranță la durere este scăzut, se efectuează anestezie ușoară.

 

 • Fără sângerare;

Laserul înlocuiește și bisturiul, nu doar freza. Acționează foarte precis, eficient și minim-invaziv, protejând țesuturile, creând hemostaza și eliminând suturile.

 • Sedințe de tratament mai scurte

Procedurile laser sunt mult mai scurte decât cele clasice datorită eficienței și rapidității tehnologiei moderne încorporate.

 

 • Vindecare accelerată

Utilizarea laserului stomatologic accelerează procesele metabolice, grăbește regenerarea tisulară, are efecte antiinflamatoare, antialgice și potențial de vascularizare a zonei tratate.

 

 • Fără risc de infectare

Laserul decontaminează zona tratată, eliminând bacteriile și automat, riscul de infectare.

 

 • Fără vibrații, fără freză

Vibrațiile, zgomotul frezei, incalzirea țesuturilor și microfracturile smalțului cauzate de freză sunt eliminate. Laserul este soluția pentru eliminarea tuturor acestor inconveniențe.

Sedare conștientă pentru pacienții temători 

 

Echipa noastră profesionistă ATI se ocupă de cazurile pacienților temători și a celor cu dizabilități. Pacienții sunt mai întâi sedați și sunt treziți când toate tratamentele dentare sunt finalizate. Echipamentele de sedare și de monitorizare performante, precum și echipa medicală experimentată asigură succesul intervențiilor.

Investigații radiologice minim-invazive, adaptate la statura pacienților

 

Echipamentele de investigatii radiologice performante utilizeaza doze  de radiatii reduse cu 90% si au programe speciale de adaptare a dozei la statura pacientilor.

Tratamente specializate de îndreptare a dinților- Ortodonția

 

În cadrul Clinicilor Unident există medici specialiști ortodonți care tratează anomaliile  de erupție și aliniaza dinții, redând funcțiile dento-maxilare, atât adulților, căt și celor mici

Medici specializați să trateze micuții  pacienți

 

Echipa noastră medicală are experiență în tratarea și comunicarea cu copiii și au fost aleși pentru calitatea de a relaționa cu micuții pacienți.

 

Este esențial ca medicul să își apropie copilul, să se împrietenească cu el, pentru ca vizitele la stomatolog să fie plăcute și distractive.

 

Răbdarea și capacitatea de a explica atât copilului, cât și părinților ceea ce urmează să se întâmple, pas cu pas, este esențială, astfel încât relația medic-pacient să se bazeze pe o reală încredere și prietenie

 

Mai mult, Unident a investit intr-un robot umanoid - Pepper, care este membru  în  echipa noastra și face ca vizita la dentist să fie într-adevăr specială și dorită.

Consiliem părinții in vederea obtinerii sanatatii dentare a copiilor

 

Profilaxia orală pediatrică este deosebit de importantă, căci în frageda copilărie se pun bazele sănătății viitorului adult.

 

În Clinicile Unident ne-am propus să consiliem parinții pentru obtinerea  sănătatii orale a copiilor.

 

În cadrul consultațiilor, medicul va relaționa atât cu copilul, cât și cu părinții pentru a explica metodele de profilaxie orală și a induce astfel o conduită preventivă, foarte importantă pentru sănătatea orală.

 

Desfășurăm programe de voluntariat, atât pentru copii, cât și pentru adulți, în care promovăm sănătatea orală și prevenția afecțiunilor dentare în vederea creșterii calității vieții.

Materialele și echipamentele medicale

provin de la lideri mondiali în domeniu

 

Înțelegem pe deplin cât de importantă este siguranța copiilor și liniștea părinților când vine vorba de vizita la dentist, de aceea, echipamentele medicale, materialele dentare si tehnicile utilizate în tratarea pacienților noștri sunt omologate.

Programați-vă acum